Online 2: het jaar waarin The Dutch probeerde de domeinnaam thedut.ch te bemachtigen

thedutuk

24 juni 2015

Goedemiddag, u bent eigenaar van de domeinnaam www.thedut.ch, die wordt gehost bij transip; als contactpersoon staat vermeld de heer K. De website is echter niet in gebruik.
Als lid van de Amsterdamse band The Dutch (die al vanaf 1983 bestaat en die vorig jaar aan een tweede jeugd is begonnen) zou ik de domeinnaam www.thedut.ch graag willen overnemen. U kunt mij bereiken via dit e-mail adres.
Vast bedankt, vriendelijke groeten van Hans Croon

6 juli 2015

Beste Hans, dank voor je mail. Op dit moment zijn wij, in het verlengde van onze activiteiten met (…), bezig met de invulling van een co-working space waarvoor op dit moment een website wordt gebouwd. Deze space zal vooralsnog onder de naam ‘The Dutch’ worden gelanceerd, vandaar de registratie van deze domeinnaam.

Uiteraard staan we altijd open voor een voorstel, ik kan alleen niet beloven dat we erop in zullen gaan. We zullen natuurlijk wel altijd alles serieus overwegen en een reactie sturen. Met groet, K.

6 juli 2015

Beste K., dank voor je reactie. Ik ben benieuwd wat jullie precies doen, begrijp ik goed dat jullie een soort investeringsmaatschappij voor online startups zijn? Als je de naam The Dutch wilt claimen in het publieke domein dan heb je denk ik vooral met de golfbaan onder dezelfde naam van doen. Die heeft thedutch.nl en thedutch.com, en zal die als groot commercieel bedrijf niet afstaan. Wij hebben als bandje natuurlijk de oudste rechten op de naam maar ja, echte rechten kunnen we er niet aan ontlenen. We vinden het al erg genoeg dat we die naam moeten delen met, notabene, een golfbaan.

We zijn inmiddels aan de slag met thedutchband.com. Maar thedut.ch is eigenlijk leuker, we zouden die graag hebben. Over co-working gesproken: als jullie live gaan en een feestje geven, dan komen wij spelen in ruil voor… je begrijpt het. Zoiets? Hartelijke groeten, Hans

26 oktober 2015

Beste K., het is al weer enige tijd geleden dat wij contact hadden over de domeinnaam thedut.ch. Hebben jullie nog steeds serieuze plannen met die domeinnaam? En anders: heb je nog nagedacht over mijn voorstel? Vriendelijke groeten van Hans

26 oktober 2015

Hi Hans, we hebben nog steeds plannen met de domeinnaam. We geloven heel erg in de internationale kant van de domein en zullen daarom vooralsnog niet uitwijken naar alternatieven. Ik begrijp dat dit voor jullie niet ideaal is, als er op termijn wordt gekozen om een andere beslissing te nemen breng ik jullie op de hoogte. Groet, K.

1 juni 2016

Beste K., ik informeer nog eens naar de domeinnaam thedut.ch. Het is alweer zeven maanden geleden dat wij daarover contact hadden. Zijn jullie nog steeds serieus van plan die te gebruiken en op welke termijn dan? Hartelijke groeten van Hans

12 juli 2016

Beste K., we zijn van plan veranderd. De domeinnaam thedut.ch zou namelijk impliceren dat wij iets met Zwitserland hebben. Nu reed ik onlangs van Bologna naar huis en dan kom je zoals je weet dwars door Zwitserland. Ik kan niet anders zeggen dan dat de Zwitsers erin zijn geslaagd om mij met de precisie van een Zwitsers uurwerk drie keer achter elkaar te flitsen omdat ik 3 kilometer te hard reed, en mij de keurig nette bekeuringen te presenteren terwijl ik bij wijze van spreken nog aan het bijkomen was van de rit. Je begrijpt, de Zwitsers hebben het even bij mij verbruid, met hun aangeharkte landje. Als wij een mooi bedrag in Zwitserse francs krijgen aangeboden voor een optreden in Basel zal ik waarschijnlijk met mijn hand over mijn hart strijken. Maar een website van The Dutch vanuit Zwitserland, dat is bij nader inzien toch teveel eer.

Ik zal je dus niet langer lastigvallen en wens jou en je bedrijf veel succes met de invulling van een internationale co-working space.

Met vriendelijke groet, Hans Croon

13 juli 2016

Beste Hans, duidelijk, dank voor je mail. Met groet, K.

 

13 juli 2016


Terug naar de blog pagina

 

Share this on:

6 antwoorden op “Online 2: het jaar waarin The Dutch probeerde de domeinnaam thedut.ch te bemachtigen”

  1. Wow.. wat een hoogst vermakelijke mailwisseling! Haha ‘Working space’. Conclusie is simpel: veel domheid of zwendel of een combinatie van die twee.
    Ander plan trekken idd… letters genoeg. Another sunny day! dudutch.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.