Son of Han – It’s Raining / Het Regent

Cover van It's Raining van Son of Han
Cover artwork: Tessa van Vuren

Nieuwe single
Op 3 februari 2023 komt de vierde solo-single van Son of Han, ‘It’s Raining’ uit. Het originele nummer van Rick Derringer stamt uit 1973. Ooit een vergeten track op het album ‘All American Boy’ , is het nummer totaal vernieuwd en opnieuw gearrangeerd, ingespeeld en gezongen door Son of Han. Het nummer komt ook in het Nederlands uit als ‘Het Regent’. De animatievideo voor ‘It’s Raining’ en ‘Het Regent’ is gemaakt door Tessa van Vuren.
De video is geselecteerd voor vertoning door de Cinekid ScreeningClub 2023, Cartoon Club 2023 (Rimini, Italy), Tokyo International Short Film Festival 2024 (Tokyo, Japan) en Chaniartoon 2023 (Chania, Kreta).

Son of Han over ‘It’s Raining’ / ‘Het Regent’:
Dit liedje, van het album ‘All American Boy’ van Rick Derringer, zit al tientallen jaren in mijn hoofd. Het is een eenvoudig liedje over het vinden van beschutting bij elkaar, tijdens noodweer. In de animatievideo vertalen Tessa van Vuren en ik dat thema naar 2023. Mijn dochter en schoonzoon lopen in Durham in de regen. Hun baby Cian, mijn kleinzoon, in een draagzak. Onder een regenboogparaplu doorkruisen ze de magische wereld van die kleine, voor wie alles nieuw en spannend is.

In onze versie gaat het over liefde, geborgenheid en grenzeloze verbeeldingskracht. Ik heb het muzikale arrangement en de beat volledig veranderd ten opzichte van het originele liedje. Het was erg leuk om dit keer alle instrumenten te bespelen, inclusief de saxofoons.

Omdat Cian tweetalig wordt opgevoed besloot ik om behalve de originele Engelse versie ook een Nederlandstalige versie te maken. Voor mij was het nieuw en leuk om een keer in het Nederlands te zingen!
Het ritme, het geluid en de sfeer doen misschien in de verte denken aan mijn vorige single, ‘Joan Miró’. Ik heb nu eenmaal iets met die kinderlijke fantasiewereld, en sinds de geboorte van mijn kleinzoon ben ik daar weer volop mee bezig. Ik hoop dat die fascinatie overkomt in het liedje en de bewegende beelden van Tessa
.”

Son of Han
Son of Han is de artiestennaam van Hans Croon, singer/songwriter/gitarist bij The Dutch. The Dutch, gevestigd in Amsterdam, beleefde in de jaren tachtig zijn prime time met succesvolle nummers als ‘This Is Welfare’ en ‘Another Sunny Day’. De band kwam in 2015 weer bij elkaar om twee volledige albums (‘Four’, 2016 en ‘Solid Ground’, 2022), twee EP’s (‘Werkman’, 2018 en ‘Enter Sanctuary’, 2020) en een aantal singles en video’s uit te brengen.

Son of Han’s eerste soloproject, in 2019, was ‘Imaginary Western’, een EP met vier nummers van Jack Bruce en tekstschrijver Pete Brown. ‘White Room’ en ‘Theme for an Imaginary Western’ werden ook uitgebracht als singles, met videoclips op YouTube.
De derde solo-single ‘Joan Miró’, uitgebracht in oktober 2020, is een hommage aan de Catalaanse schilder Miró.
Alle Son of Han-platen worden uitgebracht op het Run the Story-label.

 © Son of Han 2023

Contact:
sonofhan@runthestory.com, (+31) 6 50278932
Plug: Freakish / Kirsten Kleinfeld, pr@kleinfeld.nl, (+31) 6 51785530

Share this on: