PVV weg

Wilders met pen

 

De PVV schijnt kans te maken bij de verkiezingen van 15 maart de grootste politieke partij van Nederland te worden. Een totalitair geleide partij met rabiate standpunten waar zo’n 20% van de kiezers sympathie voor lijkt te koesteren. Nou schijnen PVV’ers op de verkiezingsdag zelf vaak thuis te blijven. Eerst staan ze met rood aangelopen koppen te fulmineren voor de camera’s. De linkse hobby’s moeten worden afgeschaft, de grenzen moeten dicht en de ontwikkelingssamenwerking naar 0. De mond vol van graaiers, zakkenvullers en gelukzoekers waar het Volk nu eindelijk korte metten mee gaat maken. Maar dan kunnen ze gaan stemmen, en dan is het allemaal bij nader inzien ook weer niet zo belangrijk. De blonde rattenvanger heeft het een nepparlement genoemd, dus dan zullen het ook wel nepverkiezingen zijn.

Of ze hebben het te druk met twitteren en Facebooken. Politici en andere BN’ers kijken niet meer op van de dagelijkse portie Twitter-drek die ze bij het ontbijt te verstouwen krijgen. Mijn oog valt in een onbewaakt ogenblik soms op de sliert commentaren onder een willekeurig online artikel en dan merk ik dat ik minder eelt op de ziel heb. De walm van onversneden haat die uit de reacties van de PVV trollen opstijgt doet mij nog steeds duizelen. Kunnen die gasten niet in hun eigen filter bubbel blijven? Dat Alexander Pechtold dan af en toe langskomt voor een antropologisch onderzoekje naar de onderbuik van de samenleving, waar “de mensen eigenlijk helemaal niet haatdragend zijn, maar alleen onzeker over hun toekomst”?
Hoe dan ook, in dat twitteren en Facebooken kan je je volledig verliezen en dan is die verkiezingsdag zo voorbij. 

Van de week viel de kandidatenlijst bij mij op de deurmat. Voor al die mensen die net zo blij waren met dat bondige A4tje van de PVV moet die kandidatenlijst slikken zijn. Een letterwoestijn van 24 partijen, 843 namen, een uitgebreide toelichting en moeilijke woorden als kieskring en Staten-Generaal. Een derde reden om er op 15 maart de brui aan te geven.

Dat A4tje van de PVV kan trouwens nog veel korter. Poëtischer ook. Ik doe een poging:

 

PVV weg

Moslims weg
Elite weg
Europa weg
Zandzakken
Voor de deur

 

7 maart 2017


Terug naar de blog pagina

Share this on:

Eén antwoord op “PVV weg”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.