Top 2000

Harry Mulisch zei ooit, toen de Nobelprijs voor de Literatuur wederom aan zijn neus voorbij was gegaan, dat hij zich als niet-winnaar in uitstekend gezelschap bevond. Zo is het ook met de Top 2000: This Is Welfare mist de boot ieder jaar en als altijd bevinden wij ons in uitstekend gezelschap. Toch hebben we er ooit in gestaan, op plek 1806, al was dat in 2001, toen het aantal stemmers te tellen was op de handen van de Radio 2 medewerkers. Nu de Top 2000 de nationale lijst der lijsten is geworden en heel Volendam uitrukt om er minstens vijf liedjes van de Cats in te krijgen, wreekt zich ons gebrek aan een stabiele achterban van trouwe krasse knarren. Ze zijn er wel, maar te klein in aantal om serieus potjes te kunnen breken. In de keuzelijst heten wij trouwens “Dutch”. Als je op “The Dutch” zoekt vind je ons niet. Wie weet hoeveel stemmen ons dat heeft gekost, en de Nits (met In The Dutch Mountains) heeft opgeleverd! Dat gun ik ze weer wel.
Over dat uitstekende gezelschap gesproken: mijn favoriete nummer is al twee jaar op rij Give Me Love van George Harrison. Dat lijkt me nou het perfecte nummer om de lijst aan te voeren. Give me love, give me love, give me peace on earth! Met die hemelse slide gitaar.
Ik plaatste de volgende tweet:

Die tweet werd geretweet door iemand die het kennelijk ook onrechtvaardig vond en net als ik bereid was om daarvoor in een geel hesje de straat op te gaan. Een ander reageerde met “Stem dan op 15 miljoen mensen!” maar dat ging mij weer net iets te ver. Realiseert die Jan Dijkgraaf zich wel dat Jochem Fluitsma en Eric van Tijn dat schattige liedje  schreven voor een  reclame van de Postbank, oftewel het grootkapitaal?

Nou ja, nog één dag te gaan vrienden, stem op This Is Welfare van Dutch!

 

 

 

 

 

 

 

6 december 2018


 

Terug naar de blog pagina

Share this on:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.