Toeval? Ik dacht ’t niet

Jan, Bert, Klaas, Hans, Carsten van Dijk en Jean-Paul Heck bij Soundz Live
Jan, Bert, Klaas, Hans, Carsten van Dijk en Jean-Paul Heck bij Soundz Live

Toeval? Ik dacht het niet

Als er nog twijfel bestond aan het Grote Complot dat zijn apotheose bereikt op 22022022, dan is die de afgelopen dagen wel weggevaagd, zoveel voortekenen waren er van het naderend onheil. Eerst was er nog de onzekerheid die knaagde. Het kon immers stom toeval zijn dat het programma uitliep en dat wij als laatste band minder tijd hadden om onze spullen op te stellen. Maar toen de dj van dienst ons onverhoeds vroeg of we eigenlijk wisten dat Bring It All To Me (feat. 50 Cent) een van de meest gestreamde nummers van The Dutch op Spotify was, ging het mij dagen. Terwijl ik half grappend antwoordde dat ik nog zo mijn best had gedaan op de zangpartij, bedacht ik me dat 50 cent zo ongeveer het bedrag was dat Spotify jaarlijks aan ons uitkeert. Toeval? De verwarring sloeg toe en ik moest nog spelen. 

Solid Ground, het eerste nummer, de lapsteel voelt onwennig maar het gaat, ik heb de touwtjes weer in handen. Alleen, routine is anders. Voor het tweede nummer moet de koptelefoon af, de lapsteel opzij en de gitaar om. Even een changement, relaxed blijven nu. Ik wil Fairytales al inzetten maar Jen fluistert “Koptelefoon Hens!” Natuurlijk. Zonder koptelefoon gaat het niet. Ik buk, mijn gitaarband schiet los en de Telecaster klettert tegen de grond. Ik raap hem op, controleer de schade en zie dat de A-snaar er zieltogend bijhangt. Dat is het moment waarop ik hartgrondig vloek. Want hoe kan dit? Bij al mijn gitaren zijn de gitaarbanden gezekerd met van die rode rubbertjes die Grolsch beugelflesjes zo immens populair maken bij gitaristen. Waarom deze dan niet? Wie heeft dat rubbertje verwijderd zodat de Telecaster op scherp stond? Toeval? Ik dacht het niet. Terwijl de reikwijdte van het Complot mij steeds helderder voor de geest komt vecht ik mij door Fairytales en This Is Welfare heen. En ik vervloek de demomen die mij mijn geliefde A-snaar hebben ontnomen. Zonder A-snaar ben ik zwaar gehandicapt: wat bedoeld is als C septime wordt zomaar een E mineur.

Later, als ik het Veronica pand verlaat, valt mijn versterker uit een kar. Jezus, hoeveel signalen wil je hebben? Om aan alle twijfel een einde te maken zetten ze de volgende morgen een bord voor mijn deur. “Parkeren verboden i.v.m. werkzaamheden vanaf 22-02-2022. Wegsleepregeling van kracht”. Nu weet ik zeker dat ze (wie??) mij op 22022022, precies de dag dat alle voorbereidingen moeten culmineren in de triomfantelijke release van ons nieuwe album, gaan wegslepen.

Parkeren verboden bord

14 februari 2022

Terug naar de blog pagina

 

Share this on:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.